Susanne Lund Psykologisk Klinik Aps

Samlivsproblemer

I et parforhold opstår der af og til perioder, hvor den ene eller begge parter føler sig utilfreds eller ulykkelig i forholdet.

Det kan klinge af, eller det lykkes parterne at finde en ny måde at være sammen på, så der bliver mere tilfredshed og glæde i forholdet .

Det kan også være, at problemerne har tendens til at blive ved og at vokse, og alle de samtaler eller skænderier, man har, gør det tilsyneladende blot værre.

Problemerne kan være af mange slags: uenighed om pligterne i hjemmet, om rollerne i forhold til børnene, om utilfredshed i seksuallivet, eller mere diffus utilfredshed med den anden part.

Hvis man som par synes, at man er kørt fast i den samme ulykkelige rille, er det altid værd at forsøge at gøre en indsats for forholdet ved sammen at gå i parterapi.

I parterapien tager parterne og jeg sammen forholdet op til eftersyn. Men udgangspunkt i den daglige omgang mellem de to, forsøger vi i fællesskab at finde ud af, om der kan handles anderledes parterne imellem.

En erkendelse af, hvem man selv er og hvem modparten er på godt og ondt, kan måske få en ny vinkel og gøre, at man også kan se med andre øjne på de uenigheder, der naturligt opstår.